TRŽNI CENTAR-BEOGRAD NA VODI

BEOGRAD, SRBIJAProjekat obuhvata sve faze projektovanja od Idejnog rešenja do Projekta za izvođenje, analizu uticaja saobraćaja, kao i sve prateće analize zahtevane propisima.


Opis projekta

U istorijskom centru grada u Beogradu, na lokaciji postojeće železničke stanice, razvija se nova urbana celina-Beograd na vodi koja pokriva površinu od 98 ha. Beograd na vodi će obezbediti 1,8 miliona kvadratnih metara zemljišta različite namene. Kao deo nove razvojne izgradnje planiran je jedan od većih tržnih centara u svetu. Pored tržnog centra, planirana je i izgradnja hotela, kula za stanovanje, čija je ukupna površina 360.000 m2. Parking za posetioce je planiran da se obezbedi u 2 nivoa podzemnih i 7 nivoa nadzemnih garaža koje će imati kapacitet od oko 6.000 parking mesta.

Kao deo zadatka, izrađena je studija uticaja saobraćaja za tržni centar, koja je analizirala detalјan uticaj na postojeću i planiranu uličnu mrežu u različitim fazama razvoja projekta. Jedan od cilјeva ove studije nije samo bio traženje rešenja koje lјudima omogućava pristup i izlazak iz tržnog centra, već rešenje koje će posetiocima pružiti osećaj da posećuju centar svetske klase.


 UKRATKO O TRŽNOM CENTRU-BEOGRAD NA VODI

Tržni centar je najveći generator saobraćaja u okviru razvoja Beograda na vodi. Nalazi se u centralnom delu Beograda na vodi.AŽURIRANO: 15.11.2017.


 PODACI O PROJEKTU

Svrha projekta
Razvoj urbane putne mreže

Korisnik
Grad Beograd

Naručilac
Sekretarijat za saobraćaj, Grad Beograd

Period izvršenja
2015-2017


 USLUGE

  • Studija uticaja saobraćaja
  • Idejno rešenje saobraćajne signalizacije i opreme
  • Idejno rešenje saobraćajnih površina
  • Glavni projekat saobraćajne signalizacije i opreme
  • Glavni projekat saobraćajnih površina
  • Tenderska dokumentacija
  • Konsultantske usluge


 KONTAKT

Aleksandar Trifunovic
Rukovodilac odelјenja
za saobraćaj
Tel + 381 11 38 35 040
alti@cestra.rs