2019

CES.TRA named ‘National winner’ in prestigious European competition
Sa ponosom objavljujemo da je CeS.TRA proglašena za nacionalnog pobednika za 2019 godinu u okviru Evropskih poslovnih nagrada, na najvećem svetskom poslovnom takmičenju.
Izabrani smo sa liste "Oni koje treba pratiti" objavljene u julu 2019. godine na kojoj se nalazilo 2.753 kompanije, za nacionalnog pobednika od strane nezavisnog žirija koji su činili istaknuti poslovni lideri, političari i akademici.

Do finala takmičenja na kome u ovoj fazi učestvuje 363 kompanije iz 33 zemlje, CESTRA će predstavljati Srbiju u kategoriji kompanija sa godišnjim prometom od 0-25 miliona evra.

Pozivamo vas da nas podržite i glasate za nas kao „Evropskog javnog pobednika“ ovogodišnjih Evropskih poslovnih nagrada, jednog od najvećih poslovnih takmičenja u svetu.

Na linku u nastavku možete pogledati naš video kojim smo želeli da Vam ispričamo naš put ka poslovnom uspehu:
https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/27777

Pogledajte naš video i glasajte za nas kao Evropskog javnog pobednika! Unapred hvala svima na podršci.

Prezentacija projekta "Regulacija Lima (sa Grnčarom) u cilju borbe sa klimatskim promenama i integralnog upravljanja priordnim resursima"
U prisustvu potpredsednika Vlade Crne Gore i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića, šefa kancelarije Svetske Banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Emanuela Salinasa i predstavnika lokalnih samouprava CESTRA tim je održao prezentaciju projekta regulacija Lima (sa Grnčarom),u opštini Bijelo Polje kao jednoj od centralnih opština obuhvaćenih projektom.
Realizacijom projekta regulacije Lima i Grnčara stvoriće se uslovi za izgradnju višenamenskih obaloutvrda na ovim rekama, a početak radova očekuje se već tokom naredne godine, saopštili su na prezentaciji iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ističući da će se time rešiti višedecenijski problemi sa poplavama, zaštititi stanovništvo, zemljište i objekti, a ujedno će četiri opštine na severu dobiti moderna šetališta uz reku. Za sprovođenje ovog projekta opredeljeno je oko 20 miliona eura.

Prezentaciju projekta ispratili su i mediji, a njihove reportaže mogu se pročitati na sledećim linkovima:
   - https://m.cdm.me/drustvo/oko-20-miliona-eura-za-zastitu-od-poplava-i-setalista-pored-lima-i-grncara
   - http://www.radiobijelopolje.me/index.php/bijelo-polje/16774-za-regulaciju-korita-lima-i-grncara-20-miliona-eura
   - https://portalanalitika.me/clanak/345989/video-ovako-ce-izgledati-lim-i-grncar-nakon-regulacijeCeS.TRA je na listi "Oni koje treba pratiti" evropskih poslovnih nagrada za 2019. godinu.
Sa ponosom objavljujemo da je CeS.TRA i ove godine nominovana u kategoriji "Oni koje treba pratiti" na listi poslovne izvrsnosti objavlјenoj u okviru Evropskih poslovnih nagrada sponzorisanih od strane RSM-a.

Izabrani smo jer pokazujemo izuzetno dostignuće u jednoj od 18 kategorija i odražavamo osnovne vrednosti programa inovacija, uspeha i etike.


Listu "Oni koje treba pratiti" za 34 zemlјe širom Evrope možete pronaći na www.businessawardseurope.com .

Imamo priliku da se takmičimo u jednoj od 18 kategorija ovogodišnjih Evropskih poslovnih nagrada kako bi postali nacionalni pobednik u Srbiji. Ukoliko budemo uspešni, učestvovaćemo u velikom finalu u decembru 2019. godine, gde će biti proglašeno 18 evropskih pobednika.
Druga srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu
Jedan od sponzora druge Srpske konferencije o javno-privatnom partnerstvu, koja je održana 5. juna u hotelu Metropol u Beogradu, je firma CESTRA. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Vlade, privrednici i ostali zainteresovani uključeni u pružanje usluga u oblasti javno-privatnog partnerstva (JPP), iz Srbije i inostranstva.
Predstavnik firme CESTRA Ian Chorlton je prezentovao mere koje je potrebno preduzeti u cilju uspešne primene modela JPP-a, a koje je rezultat 25 godina iskustva u radu na JPP projektima u Velikoj Britaniji i Evropi.Konferencija o JPP se bavi izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata, nabavci i tehnologiji, mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji su takođe prikazani i neki od najboljih primera JPP u praksi, iz Srbije i iz regiona, i date smernice za usavršavanje narednih JPP projekata.

Ključne aktivnosti koje će pokrenuti promene su: odabir JPP strategije koristeći jasne uporedne analize – odabir partnera na bazi kvaliteta i cene a ne samo prema najnižoj ponuđenoj ceni – podrška vladi u donošenju kompleksnih odluka – privatni sektor treba da se fokusira ne samo na finansijsku dobit već i društvene dobiti – industrija treba da uloži veći trud u uključivanje lokalnih zajednica u projekte i prikaže koristi koje projekat ima za društvo – obezbediti više vremena da se stvari obave kako treba – projekat treba organizovati kao pravo partnerstvo uz uspostavljanje mehanizama za zajedničko rešavanje problema – priznati greške kada se one dogode i brzo reagovati kako bi se one otklonile.
Izložba "Poštanska istorija"
Naš kolega Miroslav Orbović je svoju strast prema poštanskoj istoriji želeo da podeli sa svim svojom kolegama i organizovao izložbu svoje lične kolekcije u prostorijama firme. Na ovaj način on je oplemenio prostor i svojim kolegama pružio priliku da nauče nešto novo o istoriji poštanskog saobraćaja koji je zauvek promenio svet.
Izložba je realizovana 20. maja 2019. godine u prostorijama firme i prvi je događaj ovog tipa, a želja je da i druge kolege svojim idejama ovaj prostor učine još interesantnijim u narednom periodu.Iako je izložba dostupna samo zaposlenima, gostima i partnerima naše firme, to nije bio razlog da se ne organizuje svečano otvaranje izložbe, uz posluženje i neizbežno presecanje vrpce u prisustvu menadžmenta i svih kolega.

Autor je nakon otvaranja predstavio svoju izložbu kratkim stručnim vođenjem gde je objasnio da je poštanska istorija kolekcionarstvo koje se bavi skupljanjem uglavnom starih pisama, razglednica i dokumenta. Izložbu čini sedam tematskih celina, svaka predstavljena na po jednom tabaku.

2018

Proslava početka nove 2019. godine
Uz drage prijatelje i poslovne partnere obeležili smo uspešnu godinu i dočekali 2019. godinu punu izazova i nadamo se još boljih rezultata.
Konsultantska kuća CESTRA obeležila je završetak izuzetno uspešne poslovne godine u restoranu Fish& Zeleniš. Gosti i domaćini uživali su u specijalitetima mediteranske kuhinje, kvalitetnim lokalnim vinima i odličnoj atmosferi uz nastup DJ Mihajla i saksofoniste Dušana Petrovića. Proslava je trajala do kasno u noć a samo delić atmosfere možete pogledati na slikam ispod.


CeS.TRA OPEN 2018 – turnir u stonom fudbalu.
Kombinacija prazničnog i takmičarskog duha je vladala u kancelariji poslednjeg radnog dana kada je održana završnica već tradicionalnog turnira u stonom fudbalu.
Tokom decembra 2018 godine odigrao se sada već tradicionalni novogodišnji turnir u stonom fudbalu CESTRA OPEN, u organizaciji SFS CESTRA. Polufinalni i finalni mečevi, održani poslednjeg radnog dana u 2018. godini, uklopili su se na sjajan način u praznični duh želja za novim uspesima na svim poljima i na najbolji način potvrdili da za članove našeg tima parola “važno je učestvovati” nije u opticaju.
Pobedu na turniru u singl kategoriji ostvario je Srdjan Spasojević, a u dubl konkurenciji par Srđan Spasojević i Nikola Petrović. Pobednici su dobili trofeje i pravo da nose titulu šampiona do sledeće godine.


Beogradska biznis trka 2018.
Treća po redu Belgrade Business Run trka održana je u četvrtak posle posla, 14. juna na Savapromenadi.
Na trci se tog dana pojavilo 2300 prijavljenih kolega i koleginica iz 258 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije i istrčalo trku. Druženje se nastavilo uz večeru, piće i koncert benda Makao sve do ponoći.

CeS.TRA je ove godine učestvovala na trci sa šest takmičar podeljenih u dve ekipe, „Favoriti“ i „Cestre Slatke“. Izuzev takmičara na stazi je bilo i preko 20 kolega i koleginica koji su bodrili takmičare i branili titulu najboljih navijača na BBR 2017. Takmičari i navijači su opravdali poverenje i ostvarili sjajne rezultate. U kategoriji ženskih timova „Cestre Slatke“ su zauzele 9. mesto od 97 timova dok su u kategoriji mešovitih timova „Favoriti“ osvojili 91. mesto u konkurenciji od 414. timova. Navijači su bodrili jače i bolje nego ikada a odluka o tituli najboljih navijača se i dalje čeka.

Pripreme za sledeću godinu su već počele, pa očekujemo još brojniji i uspešniji nastup.


Evropske poslovne nagrade 2017-2018.
CESTRA je, između 2,898 ranije identifikovanih kompanija kao "Oni koje treba pratiti", proglašena za nacionalnog pobednika od strane nezavisnih sudija uključujući poslovne lidere, političare i akademike.
Kategorija u kojoj je CESTRA dobila ovu prestižnu nagradu je za najbolje poslovanje u Srbiji i to u kategoriji “prihod od 0 do 25 mil EUR”. Takmičenje je započelo 2017. godine a učestvovalo je preko 112,000 kompanija iz 34 zemlje. 289 kompanija je proglašeno "Nacionalnim pobednicima" čime su postali finalisti na evropskom nivou.Kao nacionalni pobednik, CESTRA je predstavila Srbiju u završnoj fazi takmičenja koje je održano u Varšavi 22.i 23. maja 2018. godine. Na ovom ekskluzivnom događaju, koji promoviše i nagrađuje izuzetna dostignuća i uspehe među članovima Evropske poslovne zajednice, učestvovalo je preko 450 kompanija koje predstavljaju lidere u svojim oblastima poslovanja, a organizator je dodelio evropska priznanja u 14 kategorija.

CESTRA je proglašena za "Nacionalnog pobednika" u takmičenju za Evropske poslovne nagrade (European Business Awards) za 2017-18 godinu, najvećem evropskom poslovnom takmičenju, sponzorisanom od strane RSM-a.
CESTRA je izabrana između 2.898 preduzeća koja su ranije identifikovana kao "Oni koje treba pratiti", i proglašena za nacionalnog pobednika od strane nezavisnih sudija uključujući poslovne lidere, političare i akademike kao najbolje poslovanje u Srbiji u kategoriji “promet od 0 do 25 mil EUR”.
CESTRA će sada predstavljati Srbiju u završnoj fazi takmičenja.

Adrian Tripp, izvršni direktor Evropske poslovne nagrade (European Business Awards), rekao je: "Ovo je neverovatno postignuće, a CESTRA je očigledno lider u svojoj oblasti. Biti nacionalni pobednik znači da predstavljaju naše ključne vrednosti uspeha, etike i inovacija i da su jedan od najboljih u Evropi. Želimo vam puno sreće u poslednjem krugu. "

Evropske poslovne nagrade se dodeljuju 11. godini, a primarna svrha takmičenja je podrška razvoju jače i uspešnije poslovne zajednice širom Evrope. Ove godine učestvpvalo je više od 110.000 preduzeća iz 34 zemlje. Sponzori i partneri uključuju RSM, ELITE, Germany Trade & Invest, PR Newswire, Bureau Van Dijk and SDL Managed Translation.

Glasajte za CeSTRA na listi Evropskih poslovnih nagrada
Mi, CeSTRA, sa ponosom objavljujemo da smo ušli u proces javnog glasanje u takmičenju za European Business Awards.
Da biste nas podržali na ovom takmičenju, molimo Vas da pogledate naš video i glasate za nas. Video se može naći na linku ispod, a koraci glasanja su sledeći:

 

1. Pored našeg video snimka nalazi se dugme za glasanje: upišite adresu e-pošte i kliknite na dugme za glasanje.
2. Prijavite se na nalog e-pošte koji ste koristili i dobićete e-mail za glasanje iz EBA glasačkog sistema.
3. Kliknite na vezu unutar e-pošte i vaš glas će biti registrovan.

https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/23766

CeS.TRA je na listi "Oni koje treba pratiti" Evropskih poslovnih nagrada
Ponosno objavlјujemo da smo označeni kao "Oni koje treba pratiti" na listi poslovne izvrsnosti objavlјenoj u okviru Evropskih poslovnih nagrada sponzorisanih od strane RSM-a.
Izabrani smo jer pokazujemo izuzetno dostignuće u jednoj od 12 kategorija i odražavamo osnovne vrednosti programa inovacija, uspeha i etike. Listu "Oni koje treba pratiti" za 34 zemlјe širom Evrope možete pronaći na www.businessawardseurope.com.

Imamo priliku da se takmičimo u kategoriji "Korisnici i angažman na tržištu" Evropskih poslovnih nagrada kako bi postali nacionalni pobednik u Srbiji. Ukoliko budemo uspešni, učestvovaćemo u velikom finalu u maju 2018. godine, gde će biti proglašeno 12 evropskih pobednika. Takođe ćemo imati priliku da javnost glasa za nas, što privlači pažnju i podršku širom sveta.

Za više informacija o konkursu posetite www.businessawardseurope.com

 

Mi, CeSTRA, sa ponosom objavljujemo da smo ušli u proces javnog glasanje u takmičenju za European Business Awards. Da biste nas podržali na ovom takmičenju, molimo Vas da pogledate naš video i glasate za nas. Video se može naći na linku ispod, a koraci glasanja su sledeći:

1. Pored našeg video snimka nalazi se dugme za glasanje: upišite adresu e-pošte i kliknite na dugme za glasanje.
2. Prijavite se na nalog e-pošte koji ste koristili i dobićete e-mail za glasanje iz EBA glasačkog sistema.
3. Kliknite na vezu unutar e-pošte i vaš glas će biti registrovan.

https://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/123/23766

2017

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara
Zahvaljujući donaciji konsultantske kuće CESTRA, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara je dobila novi toalet čime su unapređeni uslovi za porodilje i trudnice u bolnici u kojoj se godišnje rodi 2500 beba. U potpunosti je rekonstruisano kupatilo sa tri tuš kabine i četiri toaleta.
Ideja o donaciji je došla neposredno pre mog četvrtog porođaja u ovoj ustanovi. Znam koliko je taj period boravka nakon porođaja važan i specifičan za majke i želela sam da dam svoj doprinos unapređenju uslova za majke. Potrudili smo se da kupatilo bude savremeno opremljeno, ali i prilagođeno potrebama porodilja jer pored nesporne stručnosti zaposlenih važno je da se ulaže u uslove boravka, kaže Jasna Stojiljković-Milić, zamenik direktora konsultantske kuće CESTRA.

Vd Direktor KBC Zvezdara prof. dr Petar Svorcan se zahvalio na donaciji i tom prilikom istakao koliko je značajna svaka donacija uložena u poboljšanje uslova u KBC Zvezdara jer olakšava boravak pacijentima, ali i osoblju jer pored svakodnevnih izazova struke važni su i uslovi u kojima zaposleni rade.

Nadam se da će ova akcija, kao dobar primer motivisati i druge društveno odgovorne kompanije da usmere više pažnje upravo ka poboljšanju uslova za naše trudnice i buduće mame. Ovo nije prvi put, a nadam se ni poslednji put, da se prepozna potreba da pacijenti zaslužuju pored stručne usluge i veći komfor. Ova donacija je pokazatelj da se ceni trud i zalaganje osoblja i želja da opremimo našu bolnicu, u nadi da će svake godine sve veći broj beba doći na svet baš u našoj ustanovi.- istakla je dr Vesna Stojanović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara.

U Bolnici za ginekologiju su u poslednje dve godine kompletno renovirani prvi i drugi sprat uz zamenu unutrašnje stolarije, sanitarnih čvorova i podova dok je u planu kompletna adaptacija trećeg sprata sa ciljem da se pacijentima, trudnicama i budućim mamama, zaista obezbede komforni uslovi tokom boravka na odeljenju.
Beogradska biznis trka 2017
Tim konsultantske kompanije CESTRA (STRAVA tim) učestvovao je na najvećem tim bilding događaju u Srbiji sa preko 600 trkača iz 200 beogradskih preduzeća.
Dužina staze od 5km je bila prilagođena svima, pa je aktivnu trku bilo moguće i prepešačiti jer ne postoji vremenski limit završetka. Timovi su bili u mogućnosti da dobiju i nagradu za "najsporiji tim" ili barem "tim koji može najviše da pojede i popije", a dobru stazu pratio je još bolji provod, uz odličnu hranu i svirku nakon trke.

O stazi

Dužina staze je 5 km a startno ciljna zona nalazi se na Sava Promenadi, na platou pored podmornice. Start trke je u pravcu Ade, kada se trči do kraja uređene staze na 200m. Nakon okreta, staza se vraća pored startno-ciljne zone i vodi biciklističkom stazom u pravcu 25. maja. Staza prolazi pristanište brodova, Beton halu i vodi sve do brdašca tik ispred splava Kolos (pre teniskih terena Novaka Đokovića). Nakon okreta staza se vraća šetalištem i ponovo biciklističkom stazom do cilja.

Rezultat

U trci je učestvovalo 233 tima, a naš STRAVA tim je zauzeo 110 mesto sa ukupnim vremenom 1:32:03,2. Naši navijači osvojili su prvo mesto u kategoriji najbolji navijači na šta smo posebno ponosni.

Belgrade business run 2018 je novi izazov za koji se spremamo!